RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В Україні оновили правила видачі номерів авто: що змінилося

Міністерство внутрішніх справ видало наказ, згідно з яким кожен сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки тільки своєї області.

Про це повідомляється на сайті Головного сервісного центру МВС.

Відзначається, що також наказом встановлюються єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначено правила застосування, типи і основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Основним нововведенням є зміна визначення адміністративно-територіальної приналежності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було досі, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

"Тобто, кожен сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки тільки своєї області", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що ці вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Як повідомляв "Апостроф", з 17 березня, в Україні набув чинності закон, який передбачає збільшення штрафів за порушення Правил дорожнього руху.