RU  UA

Загострення на Донбасі, перехід на літній час та масштабна аварія в Єгипті - головні новини 26 березня

На Донбасі внаслідок мінометного обстрілу з боку бойовиків загинули чотири бійці Збройних сил, в неділю, 28 березня, Україна перейде на літній час, а в Єгипті внаслідок масштабної аварії потягів загинуло 33 людини. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Загострення на Донбасі

На Донбасі російсько-окупаційні війська відкрили вогонь по позиція ЗСУ біля Шумів. Внаслідок мінометного обстрілу загинули четверо українських військових. Ще двоє армійців отримали поранення. Відомо, що серед загиблих - командир загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв Сергій Коваль.

Через загострення на фронті українська делегація в ТКГ провела екстрену внутрішню нараду. Влада веде переговори з лідерами країн нормандської четвірки та ініціює проведення позачергового засідання Тристоронньої контактної групи. Орієнтовно воно може відбутися у суботу, 27 березня.

Перехід на літній час

У неділю, 28 березня, Україна перейде на літній час. Раніше депутати планували його скасувати та навіть проголосували за відповідний документ у першому читанні. Підтримати законопроект у другому читанні нардепи не встигли, оскільки пішли на карантин.

Суперечки щодо переведення стрілок годинника ведуться вже давно. Двічі на рік їх переводили з 1981 року. Радянську традицію змінювати час раніше обґрунтовували економією електроенергії. Нині такий підхід не працює. Депутати кажуть, що таким чином Україна мало заощаджує, а от страждання людей не припиняються, оскільки організм адаптується до нового графіку протягом двох тижнів.

Масштабна аварія на залізниці в Єгипті

У Єгипті сталася масштабна аварія на залізниці. Там зіштовхнулися два пасажирських потяги. Внаслідок аварії загинули 33 людини, ще 66 постраждали.

У Міністерстві закордонних справ зявили, що українців серед загиблих у страшному інциденті немає. Відомо, що смертельну аварію спричинив пасажир, який смикнув стоп-кран. Три вагони зійшли з рейок та перекинулися.

Усі обставини катастрофи з'ясовує прокуратура.