Журналісти розповіли, як кандидати на посаду глави ДПС поливають один одного компроматом в ЗМІ

Напередодні проведення відбіркового етапу конкурсу на посаду голови Державної податкової служби в ЗМІ і Telegram-каналах з'явилося безліч компрометуючої інформації на ряд кандидатів. Частина з цієї інформації може бути пов'язана з ексглавою офісу великих платників податків Євгеном Бамбізовим, який також претендує на крісло глави ДПС.

Про це пише видання "Дело".

На посаду претендує 9 осіб: чинний глава ДПС Олексій Любченко, його заступники Наталія Рубан і Євген Олейников, ексглава Офісу великих платників податків Євген Бамбизов, ексзаступник міністра фінансів Василь Шкурак, ексначальник ГУ ДФС в Києві Дмитро Зенін, ексглава столичного відділення Фонду держмайна і експерший заступник голови столичної податкової Олександр Кучеренко, співробітник ГУ ДПС в Закарпатті Василь Симчера, працівник "Укртрансгазу", колишній помічник нардепа Тетяни Острикова В'ячеслав Федорів. Більшість кандидатів отримали "порцію" компромату напередодні відбіркового етапу, який проходить 29 березня в приміщенні Нацагентства з питань держслужби, пише видання.

"Зокрема, відомий у вузьких колах канал"Дон Кіхот", який, як вважається, контролює один з кандидатів Євген Бамбизов, а також ряд телеканалів і видань в перший же день після оголошення списку стали системно просувати негативні меседжі проти чинного глави ДПС Олексія Любченка. Головна сюжетна лінія - він не має права претендувати на "постійну" посаду в ДПС (до цього призначення було "карантинним") через конкурс, оскільки абсолютно точно підпадав під люстрацію, оскільки займав керівні посади в податкових органах при Януковичі більше року. За дотичній дістається Євгену Олійникову і Наталії Рубан. Останній, наприклад, натякають на швидку пенсію, в зв'язку з чим вона нібито зібралася масово "роздавати квитки" "підопічним" підприємства, виключаючи їх зі списків на майбутні перевірки ДПС", - зазначає видання.

"Чи не найбільше"відро помиїв"отримав експерший заступник голови обласної податкової Олександр Кучеренко. Незважаючи на те, що на своїй посаді він працював з 2017 останні 4 роки, як"компромат"йому чомусь згадали епізод аж 2015 року, коли він був одним з керівників Святошинської ДПІ Києва. Йому закидають участь у схемах з фіктивним ПДВ. Але насправді у вузьких колах столичних податківців ця історія відома як "звільнення за зухвалість". Кучеренко не дав організувати "скрутку" ПДВ на 4 млрд грн, оперативно розірвавши договори про визнання електронних документів, позбавивши шахраїв планованого заробітку. Але замість того, щоб отримати підвищення по службі за "великий куш", Кучеренко був звільнений, а "старші товариші" дали зрозуміти, що зі скруточної схеми "годувалися" вищі чиновники ДФС. Серед них, можливо, і нинішні конкуренти на конкурсі на главу відомства", - пише"Дело".

Журналісти відзначають, що Курченко пробували"прив'язати" до екс-главі Міндоходів Клименка.

"А особливо відчайдушні навіть приписалиКучеренко вплив на великі Telegram-канали "Легітимний" і"Резидент", які той нібито використовує для "боротьби" з Любченком. Однак в оточенні глави ДПС називають це не більше, ніж відволікаючим маневром з боку медійно-активного Бамбізова. Проти останнього, втім, теж достатньо багато компрометуючої інформації, авторство якої приписують як Любченку, так і стороннім "доброзичливцям", які "не зійшлися характерами" з Бамбізовим, коли той працював на посаді глави офісу великих платників податків", - резюмує видання.