У Росії вимостили дорогу плитами з братської могили, фото

В одному з населених пунктів Росії виклали дорогу плитами з меморіалу радянських солдатів. У Мережі були опубліковані фото цієї дороги і подробиці про те, хто це міг зробити.

Про це повідомляє Север.Реаліі.

Дорога була вимощена плитами в населеному пункті Вауліна Псковського району. За словами депутата від партії ЛДПР Валерія Колтакова, це зробив невідомий власник. Відомо, що він вимостив дорогу плитами власноруч, без будь-чиєї допомоги. На дивну дорогу свою увагу звернули люди, які відразу ж звернулися до депутата.

На плитах можна помітити гравіювання імен та прізвищ солдатів, які загинули в часи Великої Вітчизняної війни. Частина монументів була розбита. За словами депутата, в момент візиту до власника землі його на місці не виявилося. Мотив цього вчинку залишається невідомим.

Місцева влада стверджує, що ці пам'ятники вивезли з братської могили, яка розташована в селі Ершово. Не так давно був запланований проект реконструкції, в рамках якого влада планувала замінити старі пам'ятники на нові. Колишні пам'ятники потрібно було утилізувати, але цього так і не відбулося.

За словами депутата, той, хто цей зробив, зробив поганий вчинок. Депутат зазначив, що у нього за часів ВВВ загинув дідусь, бачити його прізвище під ногами на дорозі "обурливо". Депутат із партії ЛДПР підкреслив, що готує звернення до прокуратури, щоб розібратися з тією людиною, яка відповідальна за цей інцидент.

Заступник керівника адміністрації Псковського району Святослав Колінко зазначив, що насправді на дорозі немає ніяких плит, вони, за його словами, були кинуті поруч.

За словами Колінко, в минулому році були відкриті нові меморіали, які присвячені людям, загиблим за часів ВВВ. Також влада зайнялася реконструкцією деяких поховань. Найближчим часом до місця, де виявили плити, прибуде техніка, яка повинна зайнятися їх утилізацією.

Як писав "Апостроф" раніше, у Росії шестирічну дівчинку судять за борги померлої матері.