RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Toyota представила унікальний автомобіль для перевезення вакцини від COVID-19: фото

Компанії Toyota Tsusho, Toyota Motor і B Medical Systems створили перший в світі рефрижераторний автомобіль для перевезення вакцини від коронавірусу.

Він успішно пройшов попередню кваліфікацію якості для медичних пристроїв і обладнання за вимогами Всесвітньої організації охорони здоров'я (PQS), повідомляє toyota-tsusho.com.

Позашляховик Toyota Land Cruiser 78 укомплектували холодильником CF850 об'ємом 396 літрів. Він вміщує 400 упаковок вакцини і може працювати автономно до 16 годин від власного акумулятора. Пристрій заряджається як під час руху від бортової системи автомобіля, так і від зовнішнього джерела, коли машина стоїть.

Планується, що новий рефрижератор буде використовуватися в рамках міжнародної структури COVAX, націленої на справедливе поширення вакцин від COVID-19 в країнах, що розвиваються.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в світі йде справжня війна за вакцини від коронавірусу і уряди країн накладають заборону на експорт законтрактованих і проплачених України партій вакцин, вихід із ситуації один - почати виробляти свою.