Йде полювання на Вовка: затриманий брат скандального судді прикривався роботою в розвідці

Рідний брат глави Окружного адмінсуду Павла Вовка Юрій Зонтов, якого затримали на хабарі, заявив, що є співробітником Служби зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй Facebook-сторінці.

За його даними, Зонтов працював адвокатом. Він залишився на своєму прізвищі, в той час як суддя Вовк взяв прізвище дружини Світлани в 1999 році.

Бутусов пише, посилаючись на джерела видання "Цензор.Нет", що Вовк налагодив надійну схему отримання хабарів. Гроші брали тільки у перевірених людей, попередньо аналізуючи всі дані про них. Особисто суддя не брав участі в "угодах". Цю справу він доручив рідному брату.

"Вовк неодноразово зривав операції НАБУ по документуванню його хабарів. Цього разу спрацювала жадібність - справа мала слухатися в ОАСК завтра, терміновість була виправдана ситуацією. І добре знаючи наші правоохоронні органи, Вовк не думав, що НАБУ ризикне передавати цілих 100 000 доларів через ланцюжок посередників, який, здавалося, було неможливо відстежити", - написав журналіст.

Зонтов, отримавши гроші, повіз їх в квартиру, яка обладнана під адвокатську контору. Він зберіг своє адвокатське свідоцтво.

Завдяки роботі в розвідці, а також під офіційним прикриттям і статусом державного службовця, Зонтов міг виїжджати в інші країни. Так він вивозив з країни крадені гроші.

Також читайте в матеріалі "Апострофа": Полювання на Вовка: як Зеленський вирішив "обрізати" скандальний суд.