Чисельність росте: журналісти показали зсередини табір російських військових біля кордонів України, відео

Журналісти британського телеканалу Sky News зняли табір російських військ під Воронежем і на залізничній станції Маслівка, де розвантажуються ешелони з технікою недалеко від українського кордону.

Сюжет опублікований на YouTube каналі Sky News.

"Супутникові знімки і свідчення показують, що чисельність військ збільшується всього в декількох кілометрах від кордону з Україною, де сотням тисяч українців видали російські паспорти. Уряд Росії заявляє, що ці переміщення - просто навчання", - йдеться у підписі до сюжету.

У ролику відзначається, що військові вантажівки, мають код 76 на державних номерах. І це означає, що вони прибули з Центрального військового округу РФ, тобто як мінімум за 1100 кілометрів від цього місця.

На станції Маслівка на південь від Воронежа є невелике військове містечко, з кількома вантажівками і наметом, йдеться в сюжеті.

Військове містечко тягнеться приблизно на 2,4 кілометра і впирається прямо в околиці дач і будинків місцевих жителів. Ті заявили, що "забудова" табору почалася в кінці березня.

Як повідомляв "Апостроф", Сполучені Штати готові відправити військові кораблі в Чорне море в найближчі тижні. Це стане жестом підтримки для України.