Правду хочуть приховати: стало відомо про нові жахи в інтернаті під Миколаєвом

У Берізківському інтернаті під Миколаєвом, де 16-річну дівчинку змушували зробити аборт, вже раніше виникали випадки вагітності у вихованок.

Про це йдеться в матеріалі видання Обозреватель.

За словами випускниці Сніжани, вона хотіла залишити дитину, але керівництво інтернату давило на неї і вимагало зробити аборт. Дівчина також проговорилася, що подібні випадки вагітності в цьому навчальному закладі не рідкість.

"Багато, хто пройшов через це, не будуть розповідати. Тому що у них вже сім'ї, діти. Вони не хочуть, щоб їхні чоловіки знали про це. Деякі навіть не розповідають рідним, що виховувалися в інтернаті", - зізналася Сніжана в спілкуванні з журналістами.

Волонтер з Київської області на умовах анонімності розповіла, що вихованки після літніх канікул не хотіли повертатися до інтернату, побоюючись, що їх там будуть гвалтувати.

"Ми організовували для них табори, спілкувалися. Я була для них старшим наставником. І якось одним влітку їм вже потрібно було повертатися в школу, а вони почали плакати, говорили, що не хочуть. Я стала з'ясовувати чому. І раптом одна з них відповіла - тому що її там будуть гвалтувати. Я не повірила. Дівчинка була в 5-6 класі. Вона пояснила, мовляв, зараз, може і ні, але коли у мене виростуть груди, то будуть ...", - підкреслила вона.

Сніжана також розповіла, як до неї в інтернаті домагався один з вихователів, коли їй було 14 років. Чоловік сідав до неї на ліжко, міг поплескати по попі або схопити за груди.

"Я боялася залишатися один на один з В.Б., мені було дуже неприємно. Тому що він міг підійти і схопити за груди або засовувати свій язик до рота. Я просила когось із подружок залишитися зі мною. Потім я йому прямо сказала, щоб він більше такого не робив. він перестав, але його ставлення до мене вже змінилося", - згадує вихованка інтернату під Миколаєвом.

Діти неодноразово скаржилися керівництву навчального закладу, але ніякої реакції не було. Більш того, вихованці зізнаються, що вихователі били учнів, а в разі втечі їх жорстоко карали.

Раніше ми розповідали, що на Львівщині директор ліцею влаштував цькування учнів навчального закладу.