RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Що робити, якщо важкого пацієнта з COVID-19 виписують з лікарні: українцям дали 5 важливих порад

В Україні дуже почастішали випадки, коли пацієнта з COVID-19 виписують з лікарні, що може обернутися сумними наслідками.

Волонтер Леся Литвинова в своєму Facebook написала про прості правила, які допоможуть пацієнтові залишитися на лікуванні в лікарні.

За її словами, п аціента, який не тримає самостійно сатурацию вище 92, виписати можуть тільки за згодою пацієнта або родичів.

Ще один нюанс - пацієнта з низькою сатурацією виписувати не мають права і повинні переводити в інше відділення, перевозити в іншу лікарню, але не відправляти додому.

"Цим повинна займатися лікарня. До тих пір, поки Ви не погодилися забрати людину додому, він знаходиться під їх юридичною відповідальністю", - зазначила вона.

Також потрібно враховувати, що концентратор, який є у пацієнта, може дати збій і тоді людині стане гірше.

"Ви повинні чітко розпланувати що будете робити, якщо у вас відключать світло, якщо зламається апарат, якщо пацієнту стане гірше", - додала вона.
Волонтер зазначила, що часто з лікарень виписують для того, щоб не псувати статистику смертності.
"Якщо вам намагаються віддати додому важкого родича - ви повинні розуміти до чого готуватися. Багато забирають членів сімей додому для того, що б провести з ними останні дні їх життя ... Якщо ви не готові - лікарня повинна такого пацієнта перевести в хоспіс", - додала Литвинова.
Також вона запропонувала звертатися на телефон гарячої лінії НСЗУ - 1677.
"Дзвінок зі скаргою на спроби насильницької виписки сильно допомагає", - завершила волонтер.
Нагадаємо, що в Києві померла важкохвора пацієнтка, яку відмовлялися перевести зі стаціонару в реанімацію Київської лікарні №8.