RU  UA

Зміни в "Нафтогазі", новий глава Міненерго і скасування локдауну в Києві - головні новини 28 квітня

Кабмін звільнив Андрія Коболєва з посади голови "Нафтогазу" та замінив його Юрієм Вітренком, новим в.о. міністра енергетики став Юрій Бойко, а з 1 травня у Києві скасовують локдаун. Про це і не тільки - у підсумковому випуску Апостроф News на Апостроф TV.

Перестановки в "Нафтогазі"

Кабінет міністрів звільнив голову правління НАК "Нафтогаз" Андрія Коболєва та призначив на його посаду Юрія Вітренка. Відповідне розпорядження оприлюднили на сайті уряду. Роботу Коболєва в компанії за підсумками аудиту визнали незадовільною. Сам Коболєв про своє звільнення з посади, яку обіймав сім років, дізнався з новин.

Новоспечений голова компанії Юрій Вітренко вже працював у "Нафтогазі". Він обіймав посаду виконавчого директора.

Новий очільник Міненерго

Юрій Бойко очолив Міненерго. Таку ротацію зробили після призначення Юрія Вітренка на посаду очільника "Нафтогазу". До цього Бойко обіймав пост заступника міністра.

Тезка нардепа від "ОПЗЖ" вже вдруге призначений виконувачем обов'язків міністра енергетики. Він очолював відомство з листопада по грудень минулого року перед призначенням Юрія Вітренка.

Київ виходить з локдауну

З 1 травня у Києві скасовують локдаун. Про це під час брифінгу заявив мер Віталій Кличко. У місті відкриють ТРЦ, ресторани та фітнес-центри, ринки та ярмарки. Громадський транспорт курсуватиме у звичайному режимі.

Навчальний процес у школах, дитсадках та ВНЗ відновлять 5 травня. Натомість центри надання адмінпослуг будуть доступні за попереднім записом через електронні сервіси.