RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні будуть бушувати грози і дощі: синоптики дали прогноз і назвали дати

Синоптики дали детальний прогноз погоди в Україні до кінця тижня - українців чекає нова хвиля похолодання, яка принесе дощі з грозами.

Після заморозків вдарить спека +30: синоптик здивував прогнозом на травень в Україні

Про це йдеться в прогнозі на сайті Українського гідрометцентру.

Так, у вівторок, 4 травня, в Україні очікується хмарна з проясненнями погода з денною температурою до 14-18 градусів тепла. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть 2-5 градусів тепла на більшій території країни, окрім східних областей, де буде 6-8 тепла. Опадів не очікується.

Середа, 5 травня, принесе невелике підвищення денної температури повітря до 16-19 градусів тепла, але разом з тим на заході країни очікуються дощі і грози. Вночі хвиля похолодання накриє більшу частину країни - очікується 3-5 градусів тепла, на заході вночі - 5-8 градусів тепла.

У четвер, 6 травня, грозовий фронт переміститься у центр України, а справжнє тепло до +22 градусів пануватиме лише на сході країни. На решті території країни вдень очікується температура на рівні 12-16 градусів, на півдні - до 18 тепла. Вночі - 5-8 градусів тепла, лише на Закарпатті вночі +10.

В п'ятницю, 7 травня, прийде невелике потепління, а дощі і грози накриють всю територію України, окрім східних областей. Повітря прогріється до 17-23 градуси тепла, трохи холодніше буде на заході - 15-17 градусів тепла. Вночі термометри показуватимуть 6-13 градусів з позначкою "плюс".

У суботу, 8 травня, вся територія країни перебуватиме під грозовим фронтом, температура знизиться до 11-14 вдень на більшій частині країни, окрім східних областей, де очікується до +20-23 градусів. Вночі - від 6 до 13 градусів тепла.

Як повідомляв "Апостроф", народний синоптик Леонід Горбань розповів, яким буде літо в 2021 році в Україні.