RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Медики очікують негативних наслідків від звільнення міністра охорони здоров'я Степанова - опитування

58% українських медиків очікують негативних наслідків в сфері охорони здоров'я в разі звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Про це свідчать результати онлайн-опитування, проведеного на платформі платформі Accemedin.

Зокрема, медики переконані, що питання про відставку Степанова не актуальне. По-перше, тому що новий міністр не зможе позитивно вплинути на боротьбу пандемією Covid (94% опитаних). По-друге, в разі звільнення Степанова, лікарі вважають, що не дочекаються підвищення зарплат (56% опитаних).

В цілому, понад 70% респондентів високо оцінили ефективність Степанова на посаді керівника МОЗ, давши йому за 10-бальною шкалою, переважно, по 7,8,9 і 10 балів.

Тільки 1% учасників опитування серед медиків вірять, що їх зарплати можуть вирости внаслідок зміни міністра охорони здоров'я.

Як повідомив перед засіданням Погоджувальної ради нардеп СН Данило Гетьманцев, єдності в Раді щодо питання звільнення Степанова з посади міністра охорони здоров'я поки немає. Відповідаючи на питання журналістів про тиск на чиновника, депутат відповів, що "це ініціатива Шмигаля".

"Якщо прем'єр не може або не хоче працювати з кимось із міністрів, то очевидно, що потрібно міняти або міністра або прем'єра", - сказав нардеп.

Як писали ЗМІ, запланована розмова президента Володимира Зеленського зі Степановим не була завершена. Але Шмигаль не чекаючи підсумків, все одно вніс на міністра представлення в Раду.