Названо найекономічніші авто - витрачають мало палива і приваблюють характеристиками

Попит на авто в Україні зростає, в першому кварталі 2021 року українці ввезли в країну 136,8 тисяч одиниць автотранспортних засобів.

"Апостроф" зібрав інформацію про найбільш економічні і надійні автомобілі.

Volkswagen Golf

Популярний в Україні Golf BlueMotion є найекономічнішим в модельному ряду. Машина споживає всього 3,2 літра бензину для змішаного циклу. До того ж, це одна з найбільш екологічних малолітражок в світі завдяки унікальній системі адсорбції. Golf BlueMotion не тільки максимально економічне, але і найдешевше авто в своєму класі.

Toyota Prius С

Хетчбек відрізняється хорошою економією палива: 4,4 літра на трасі і 5,1 - в режимі міських поїздок. Гібридна комплектація оснащена також додатковим електроприводом, який дозволяє і ДВС, і електромотору безпосередньо підключатися до провідної осі і працювати в парі.

Fiat 500 TwinAir

Авто вважається найбезпечнішим і найбільш економним для міських умов - середня витрата палива не перевищить 5 літрів бензину. Оснащується Fiat 500С двоциліндровим бензиновим мотором TwinAir об'ємом 0,9 літрів потужністю 86 і 102 л. с. в залежності від комплектації. Є можливість замовлення індивідуального інтер'єру салону.

Opel Corsa

Бензиновий мотор німецького авто споживає 5 літрів для траси і майже 6,9 літрів в міському режимі. Хетчбек класу Е з двигуном на 1,2 літра і потужністю в 80 л. з незмінно популярний в Україні. Машина також відрізняється хорошою динамікою набору швидкості, має просторий салон і місткий багажник.

Peugeot 107

Peugeot 107 споживає всього 5,4 літра бензину в місті і 4,4 літра - на трасі. Крім класичного бензинового мотора на 68 л. с., для комплектації розроблений турбодизель на 54 л. с. Як для бензинового, так і для дизельного варіанту силового блоку передбачена механічна КП на п'ять ступенів.

Skoda Fabia

Бензиновий мотор Skoda Fabia споживає всього 6,5 літра на 100 км для повноцінного маневрування в місті. Силовий блок комплектується двома варіантами бензинового мотора: це літровий безнаддувний агрегат потужністю від 60 л. с. і 1,6 літровий турбований. Він оснащений також адаптивним круїз-контролем і переднім радаром з опцією гальма.

Honda Insight

Гібрид Honda Insight часто вибирають саме завдяки витраті палива - 4,8 літра бензину на 100 км у міському циклі. Гібридна силова установка i-MMD має три режими активації. У схему входить бензиновий атмосферник на 1,5 літра і два електромотора. Друге покоління Honda Insight дуже нагадує Toyota Prius.

Як писав "Апостроф", раніше з'явився рейтинг надійності уживаних автомобілів.