RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Літо вже близько: кращі місця для відпочинку на природі в Україні

Одним з варіантів літнього відпочинку для багатьох українців є поїздка за місто з палатками. Жителям України пощастило, що вони можуть вибрати найрізноманітніші місця для відпочинку на дикій природі, а деяких з них цілком підходять для проведення повноцінної відпустки.

"Апостроф" пропонує докладніше дізнатися про деякі такі локації.

Шацькі озера

Група з трьох десятків водойм розташована серед лісових масивів у Волинській області. Тутешні красоти перебувають під охороною Шацького національного природного парку. Найпопулярніше - озеро Світязь. Кажуть, вода у водоймі насичена корисним для шкіри гліцерином і сріблом.

На озері є острів, проте він є заповідною зоною для гніздування птахів, тому ставити там намети не можна. Розташуватися для відпочинку можна біля озера в спеціально відведених місцях.

Крім купання в озері, туристи гуляють в лісі, де збирають ягоди і гриби.

Дністровський каньйон

Найбільший в Європі каньйон довжиною 250 км розтягнувся на чотири області. На берегах можна знайти місце для наметового табору, наприклад, в селі Лука Івано-Франківської області, де є можливістю взяти на прокат спорядження для активного відпочинку.

Дністер в цій місцевості робить безліч поворотів серед скелястих і пологих берегів, скелям на березі річки - до 400 мільйонів років. У річці багато ділянок з мілинами і теплими заводями, де дуже приємно купатися.

Влітку кемпінг на берегах Дністра часто поєднують з рафтингом або сплавом.

Кінбурнська коса

Цей півострів знаходиться між Чорним морем і Дніпро-Бузьким лиманом на кордоні в Миколаївській і Херсонській області.

На косі розташовані три села, біля яких розбивають наметові містечка - Покровка, Василівка і Покровські Хутори. У Василівці є облаштований кемпінг.

Відпочинок тут підійде для справжніх цінителів дикої природи - з шумом вітру, чистим морем, піщаних пляжів з черепашками, степової рослинності. Тут можна натрапити на пеліканів, журавлів і зайців.

Острів Джарилгач

Розташований поруч зі Скадовському, сюди щодня з міста відправляються екскурсії на корабликах. Протяжність острова 40 км, тутешня природа охороняється Джарилгацьким національним природним парком. На острові є заповідні ділянки, куди не можна заходити, решта території - доступна.

На березі острова розташовані наметові містечка і очеретяні бунгало, в яких можна орендувати місце заздалегідь. Є душові кабінки, кухонна зона, підвезення прісної води.

Долина диявола

Розташована біля села Актово в Вознесенському районі Миколаївської області. Це незвичайний каньйон річки Мертвовод з кам'яними валунами. За легендою, на території Актовського каньйону жили скіфи, які померлого царя відправили вниз по річці.

Тут зупиняються з наметами навіть для сімейного відпочинку з дітьми. Поруч розташований Трикратський ліс з багатою рослинністю, по скелях можуть підніматися любителі скелелазіння, а можна просто плескатися в теплій воді.

Раніше "Апостроф" зібрав найкращі п'ять локацій, де можна дешево відпочити на морі в 2021 році.