В Україну йде похолодання: синоптик назвала терміни і дала детальний прогноз

До кінця поточного тижня українські синоптики прогнозують поступове похолодання на території всієї країни.

Про це написала на своїй Facebook-сторінці синоптик Наталія Діденко і свідчать дані Укргідрометцентру.

У п'ятницю, 28 травня, в Україні очікуються дощі і грози, але при цьому буде тепло на території всієї країни, за винятком західних областей.

"Минулої ночі в Карпатах, високо в горах, було брррр... + 1...+ 6 градусів", - зазначила з цього приводу синоптик.

Завтра в Україні пройдуть періодичні дощі, температура повітря прогріється до + 20...+ 24, при цьому в західних областях термометри покажуть + 15...+ 20 градусів, на Лівобережжі - + 23...+ 27, на сході країни до +29 градусів.

"У вихідні - поступове похолодання всюди", - попередила синоптик Наталія Діденко.

У суботу, 29 травня, в західних областях термометри покажуть + 17...+ 18 градусів, тепліше буде в центральних і південних областях, де повітря прогріється до +22...+ 23 градусів. Майже літня погода збережеться в Луганській і Донецькій областях, де очікують +27...+ 28 градусів з грозами.

У Києві в суботу передбачається температура повітря вдень +18...+ 20 градусів.

У неділю, 30 травня, похолодає по всій країні. У східних і південних областях буде +22...+ 23 градуси, в центральних і північних - +18...+ 21 градус, на заході країни стовпчики термометрів піднімуться до позначки +16...+ 17 градусів.

У столиці в недільний день очікують +17...+ 19 градусів.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні літо 2021 року жарким, з бурями, але високих температур повітря на початку червня чекати не варто.