Є складності: міністр охорони здоров'я розповів про проблеми з вакцинацією в Україні

Ажіотаж в центрі вакцинації населення в Києві трапився через те, що на щеплення від COVID-19 прийшли люди, які не записувалися в чергу через "Дію".

Про це в ефірі телеканалу Україна 24 повідомив глава МОЗ Віктор Ляшко.

За його словами, процес отримання щеплень від COVID-19 в центрі вакцинації йде добре, але є деякі недоліки.

Ляшко зазначив, що проблеми з великими чергами в центрах вакцинації населення МОЗ планує вирішити до наступного тижня.

"Ми приїхали подивитися, як йде вакцинація в пілотному центрі вакцинації. Вона проходить добре, все організовано. Є певні недоліки, вони стосуються саме того, що приходять люди в чергу не ті, хто по дзвінку чи з програми "Дія", і це створює велику чергу, люди можуть стояти по 2 години. Думаю, ми цей організаційний момент до наступного тижня вирішимо, і буде все працювати не тільки в Києві, а й у багатьох обласних центрах, можливо і не тільки в обласних центрах будуть такі прищепні центри", - пояснив міністр охорони здоров'я в ефірі телеканалу.

Глава МОЗ також заявив, що українці, які отримали вакцину від COVID-19, задоволені, а медперсонал в центрах вакцинації виснажений, але країна все одно рухається до мети - "вакцинувати якомога більше українців, щоб подолати епідемію COVID-19".

Віктор Ляшко в ефірі телеканалу також пояснив ажіотаж в київському центрі вакцинації населення на відміну від Одеси. Проблема в тому, що на отримання препарату від коронавірусу прийшли люди, яких не запросили по дзвінку.

"Тому що в Одесі люди, які зареєструвалися в додатку "Дія", приходять по дзвінку. У Києві ж прийшли і ті, хто зареєстрований в додатку "Дія", але не отримали дзвінка. І це призвело до черг. Тому у нас прохання: уважно стежити за анонсами і приходити на той час, коли запрошують людей", - резюмував міністр.

Раніше ми розповідали, що слідом за Києвом і Львовом в Одесі заробив центр вакцинації населення.