RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Кандидат на посаду голови САП Олександр Чалий прокоментував медіа-атаку на нього - заява

Олександр Чалий, який є кандидатом на адміністративну посаду у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, передав ЗМІ спростування щодо недостовірної інформації, яка розповсюджується щодо нього.

Про це йдеться у заяві Олександра Чалого, що надійшла до редакції "Апострофа".

"Конкурс на нового очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури триває вже не один місяць і дійшов свого апогею. Наразі розпочались співбесіди із кандидатами на керівні посади у САП. На жаль, дехто з кандидатів, бажаючи перемогти, не рахуючись із нормами честі, гідності та моралі, вдаються до "брудних" способів усунути своїх "конкурентів" використовуючи ряд підконтрольних ним так званих "громадських організацій" та сумнівних телеграм-каналів. Мені теж останнім часом телефонують невідомі особи та пропонують таку "допомогу" проти своїх "конкурентів" що є особисто для мене обурливим та неприйнятним. Хто б не переміг - перемога має бути чесною і перемогти має достойний. Нещодавно ряд організацій, які позиціонують себе як "активні борці з корупцією" опублікувало на своїх сайтах список кандидатів, які, нібито, негідні очолити САП. До списку цих кандидатів потрапив і я, як кандидат із, начебто, сумнівною доброчесністю. На думку цих "борців із корупцією" я не гідний очолити САП оскільки: "не задекларував житло за місцем проживання, право власності на земельну ділянку, отриманий дохід - ні свій, ні членів сім'ї, - окрім отриманого подарунка у грошовій формі. Немає в декларації також відомостей про рахунки кандидата або членів його сім'ї у банківських та інших фінансових установах", не наводячи при цьому жодних доказів та не надаючи жодних підтверджуючих документів про наявність у мене чи членів моєї сім’ї означених вище активів. Зазначені "брехливі" публікації "підхопили" проспонсоровані, ймовірно, певними кандидатами на посади чи підконтрольними ними структурами численні сумнівні телеграм-канали", - розповів він про суть атаки.

Олександр Чалий надав вичерпні спростування цій інформації.

"Мені немає за що виправдовуватись, але спокійно спостерігати за цією "вакханалією" я теж не збираюсь. Ні я ні моя дружина ніколи в житті не мали у власності жодної земельної ділянки, а тому запитання: "Що за земельну ділянку я мав декларувати?" Як я можу декларувати наявність у мене чи членів моєї сім’ї банківських рахунків якщо їх у мене і членів моєї сім’ї немає. Щодо житла - я разом із дружиною і сином мешкаю у однокімнатній квартирі, яку і я і моя дружина зазначили у своїх деклараціях.

І на останнє, якщо вищеозначені "громадські організації" "ретельно" вивчали мої статки та спосіб життя то мали б з’ясувати, що з липня 2019 року я не маю постійного місця роботи. То звідки ж доходи, які я мав декларувати? Так, я отримав у якості подарунку грошові кошти від своєї матері на які моя сім’я жила рік. Джерело цих коштів законне і документально підтверджене.

Мною було надано конкурсній комісії усі необхідні документи, які підтверджують законність моїх статків", - підкреслив кандидат на посаду голови САП.