RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Кива шантажував директора готелю і міг бути організатором вбивства - ветеран АТО Михайло Майман

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива захопив Kiev Sport Club, який знаходиться в будівлі готелю "Дружба" на бульварі Дружби Народів.

Про це заявив ветеран АТО Михайло Майман, пише "Гордон".

За його словами, Кива шантажував директора готелю і "може бути причетним до вбивства Тараса Зіновенка - екс-власника спортклубу".

Як говорить ветеран АТО, схему із захоплення клубу Кива "задумав в 2016, коли працював заступником начальника управління МВС в Донецькій області". Майман, який на той момент працював в особистій охороні Киви, розповів: в один з днів в Маріуполі Ківа "вжив занадто багато" (наркотиків), і його довелося везти в Київ. Там його поселили в готелі "Дружба".

"Він почав ходити займатися в спортклуб, увійшов в довіру до керівника готелю, дізнався про всі проблеми готелі і спортклубу. Почав дружити з господарем спортклубу, і через кілька місяців господаря застрелили на виїзді з парковки, прямо на виході з цього клубу", - заявив Михайло Майман.

За його словами, першим на місце вбивство тоді приїхав Кива, якого до того моменту підвищили до начальника департаменту МВС по боротьбі з наркозлочинністю, і нібито "він перешкоджав роботі слідчої групи, а після вбивства захопив спортклуб".

"З цього спортклубу тепер Кива робить свої заяви, обливає брудом патріотів, владу, президента нашої країни. І ніхто не задається питанням - звідки у Киви з'явився спортклуб в готелі "Дружба", - говорить ветеран.

Михайло Майман заявив, що Кива "особисто погрожував директору готелю підкинути його синові наркотики і посадити за це в тюрму". Він нібито вимагав переписати клуб на фірму, яку очолює один з його нинішніх охоронців.

"Ілля Кива перебуває там незаконно, підробивши документи, підробивши підписи, переписавши майно, яке належить державі - профспілкам України. Залякує заступника голови профспілок Володимира Саєнка", - повідомив Михайло Майман.

Майман пообіцяв показати документи, які доводять рейдерське захоплення Kiev Sport Club.

"Ця людина не зупиниться ні перед чим. Щоб збагатити себе і свою банду, він захопив готель "Дружба", - заявив Михайло Майман.

У січні 2020 в столичному ресторані нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива напав з кулаками на ветерана АТО Михайла Маймана. Держбюро розслідувань вручило Киві підозру в нанесенні тілесних ушкоджень. 25 травня Михайло Майман заявив, що тимчасово покинув територію України через погрози і тиск з боку правоохоронних органів.

Екс-власник Kiev Sport Club 45-річний Тарас Зіновенко був вбитий 6 квітня 2016. Невідомий випустив в Зіновенка 8 куль, коли той виїжджав з парковки.