RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

В Україні за значною ціною продали першу в'язницю: як вона виглядає

У четвер, 3 червня, Міністерство юстиції продало на аукціоні Львівську виправну колонію №48. Вартість майна колонії під час торгів зросла в кілька разів і склала майже 400 мільйонів гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міністр юстиції Денис Малюська.

За його словами, стартова ціна цього об'єкта становила понад 132,5 мільйона гривень. У торгах взяли участь сім учасників, найбільша пропозиція надійшла від ТОВ "Девелопмент інжиніринг сервіс" - 377,5 мільйона гривень.

"Зростання ціни на аукціоні - мало не в три рази!" - захоплено написав міністр, підкресливши, що це був перший аукціон в рамках "Великої розпродажі в'язниць" в Україні.

Також він нагадав, що розподіл виручених коштів від продажу буде відбуватися за принципом 30/70: 30% піде до державного бюджету, а 70% - на відновлення тюремної інфраструктури.

"Замість покинутого і розваленого мотлоху ми отримаємо нові в'язниці, які відповідають європейським стандартам і не є ганьбою для держави. Коротше кажучи, тюремну реформу не спинити!" - стверджує Денис Малюська.

За даними YouControl, архітектурна компанія "Девелопмент інжиніринг сервіс" заснована в 2015 році. Її власник - львів'янин Тарас Зубик, який володіє також декількома будівельними компаніями.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр юстиції Денис Малюська оригінально привітав працівників державної виконавчої служби з професійним святом і викликав бурхливе обговорення в мережі.