RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Харкові хлопець погрожував влаштувати в школі бійню - тепер ним займається СБУ: відео

Харківський підліток в соцмережі ТікТок опублікував відео, в якому пообіцяв влаштувати під час останнього дзвоника в двох школах міста таку ж криваву бійню, яка сталася в російській Казані, і був виявлений співробітниками СБУ.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці прес-секретар УСБУ України в Харківській області Владислав Абдула.

Як сказано в повідомленні, протягом 1 та 2 червня в популярній соціальній мережі невідомим користувачем було розміщено два відеоролика про вчинення терористичних актів.

"Йшлося про те, що 5 червня, в день свята останнього дзвоника, в двох харківських школах відбудуться події на кшталт травневого теракту в російському місті Казань", - уточнив керівник прес-служби.

Співробітники кіберотдела СБУ без особливих зусиль знайшли автора провокаційного відео, яким виявився 11-класник однієї зі згаданих у відео шкіл, і поспілкувалися з ним.

У розмові зі співробітниками спецслужби підліток зізнався, що записав відео тільки для того, щоб привернути увагу до свого облікового запису і не мав наміру вчиняти злочин.

У Telegram-каналі Харків +1654 опубліковано відео із зізнаннями підлітка.


У прес-службі СБУ Харківської області нагадали, що загроза вчинення терористичного акту є кримінальним злочином, відповідальність за яке передбачена ст. 258 Кримінального кодексу України, кримінальна відповідальність за його вчинення настає з чотирнадцятирічного віку.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві блогершу разом з її хлопцем затримали правоохоронці за погром в квартирі. Обидва підлітки були в стані алкогольного сп'яніння, ображали поліцейських і вели себе неадекватно.