RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Королі корозії: названо легкові авто, які іржавіють швидше за всіх

За відгуками автовласників і працівників СТО, експерти склали рейтинг моделей з найнижчим антикорозійним захистом.

Про це пише "За кермом".

Лада Гранта

Іржа часто атакує кузов під шумоізоляцією. Слабка ланка - непрофарбовані частини під капотом і з боку днища. Причиною швидкої корозії цієї моделі експерти називають низьку якість оцинковки.

Renault Logan/Sandero

Седан більш схильний до корозії, ніж хетчбек. Іржа обсипає двері та близько розташовані до них місця. Також швидко здається днище. Рекомендується додаткова антикорозійна обробка.

Skoda Yeti

Експерти відзначають, що місце збірки не впливає на швидкість появи вогнищ корозії у цього автомобіля. Примітно, що така особливість не поширюється на інші моделі Skoda.

Mazda 6

Попри те, що авто не так швидко іржавіє, як бюджетні легковики, вже через 2-3 роки на днище "шістки" можуть з'явитися перші іржаві лисини. Втім, до стану катастрофи ситуація дійде на раніше 6-7 років.

Mercedes-Benz (2000-2005 роки випуску)

У більшості машин, які випущені пізніше 2005 року, слабкий імунітет до корозії практично не зустрічається. Компанія-виробник внесла корективи в технологію виробництва.

УАЗ Патріот

УАЗ Патріот виявився абсолютним чемпіоном в рейтингу автомобілів, які швидко іржавіють. І не дарма, адже іржу знаходили навіть на нових авто, випущених до 2018 року.

Раніше ми назвали найпопулярніші в Україні авто, пригнані з-за кордону.