RU  UA

Україна поступово "пливе" через дощі, а синоптикам порадувати немає чим

В Україні не припиняються рясні зливи та грози. У Херсоні автомобілі їздили по колеса у воді, а в Дніпрі наслідки негоди не можуть подолати вже майже тиждень.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News об 11:00 на Апостроф TV.

Дніпро

Майже тиждень зі стихією борються рятувальники у Дніпрі. Сильні зливи затопили приватний сектор: у воді підходи до будинків, десятки помешкань та дворів.

"Років 20 точно затоплює. Не щороку там, було через 5 років, а зараз ще частіше стало. Цього разу затопило так, що ми взагалі не знали, думали взагалі потонемо", - розповіла місцева мешканка.

За допомогою помп надзвичайники вже викачали майже 200 тисяч кубометрів води. Від початку негоди місцеві жителі більше трьохсот разів повідомляли про підтоплення осель.

"Вранці прокинулися, без гумових чоботів не можна було вийти з дому. Це страшно. Визирали тільки кінчики рослин", - зазначила жінка.

Для ліквідації наслідків негоди залучили дев'ятьох рятувальників та стільки ж одиниць техніки.

Херсон

У Херсоні злива затопила декілька районів. Позаливало вулиці та будинки. По колеса у воді їздять автомобілі.

Негода спричинила транспортний колапс у місті та численні ДТП. Градом побило присадибні ділянки та городину.

У прогнозах синоптики не надто оптимістичні. Дощову погоду по всій Україні обіцяють щонайменше до кінця тижня. Сьогодні протримається мінлива хмарність та грози, проте холодно не буде.

Стовпчики термометрів коливатимуться від 20 до 25 градусів за Цельсієм. Вночі - від 10 до 15 градусів. Вітер переважно північно-західний до 10 метрів на секунду.