RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Тепле море і доступні ціни: скільки коштує відпочити і як доїхати на курорт під Херсоном

У порівнянні з минулим роком, ціни на житло на одному з найпопулярніших азовських курортів - Генічеську практично не змінилися.

Тут можна знайти варіанти житла на будь-який гаманець - від економ до преміум-класу.

Зокрема, в приватному секторі або так званих гостьових будинках винайняти ліжкомісце можна від 100 гривень на добу. Правда, зручностей тут мінімум - загальні душ і туалет на вулиці, кухня також загальна.

Від 250 до 350 гривень на добу з людини обійдеться відпочинок на базах відпочинку. Тут умови трохи краще - туалет і душ знаходяться на поверсі.

Від 400 гривень на добу стартує вартість готельних номерів. Все залежить від рівня готелю або бази відпочинку, а також від близькості до моря.

Найдорожчими варіантами є це будиночок зі зрубу практично на березі моря. Він обійдеться в 1700 гривень на добу, а також номер в СПА-комплексі. Тут добова ціна номера складає 2250 гривень.

Ще один житловий варіант в Генічеську, як і на будь-якому курорті, подобова оренда квартир. Однокімнатні апартаменти в місті обійдуться в 500-700 гривень на добу.

Як дістатися до Генічеська?

До Генічеська можна дістатися поїздом зі Львова, Ковеля, Києва, Харкова, Кривого Рогу, Дніпра (Дніпропетровськ), Запоріжжя. Вийти потрібно до станції Новоолексіївка, а вже звідти дістатися до Генічеська на електричці (квиток до 10 гривень), маршрутці (квиток до 10 гривень) або таксі (відстань 17 кілометрів, вартість 100-150 гривень).

До залізничної станції Генічеськ регулярно ходять електропоїзди з Дніпра (орієнтовна вартість квитка - 120 гривень).

На відміну від електрички, проїзд рейсовим автобусом обійдеться дорожче - від 300 гривень з Дніпра, від 270 гривень - із Запоріжжя. Крім зазначених напрямків, до автостанції Генічеськ передбачені автобусні рейси з Херсона, Запоріжжя, Мелітополя, Жовтих Вод, Києва, Вінниці.

У літню пору на курорт можна доїхати маршрутками нерегулярних перевезень. Наприклад, проїзд з Дніпра в 2021 році орієнтовно коштує від 320 гривень (пасажирів розвозять по базах відпочинку). Контакти перевізників, що пропонують доставити в Генічеськ, можна знайти в інтернеті, на міських дошках оголошень, на рекламних листках в громадському транспорті.

Раніше "Апостроф" розповідав, скільки коштує відпочинок на морському узбережжі в Україні в червні.