RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сотні військових на Донбасі розгорнули величезний прапор України і встановили рекорд: фото

На Донбасі сотні українських військовослужбовців розгорнули державний прапор рекордних розмірів.

Про це розповіла прес-служба ООС в соціальній мережі Facebook.

Подія відбулася на проспекті Миру в Маріуполі. Таким способом військовослужбовці з окремої гірничо-штурмової Закарпатської бригади відзначили день створення своєї військової частини, який відзначається 12 липня.

Довжина прапора склала 128 метрів. Попередньо військові подали заявку до Державного реєстру рекордів України.

До бійців Закарпатської бригади також приєдналися ветерани АТО / ООС і представники місцевої громадськості, які прийшли підтримати захисників Маріуполя.

"Цією акцією ми не тільки відзначаємо річницю бригади, а й, в черговий раз, нагадуємо, що Маріуполь - це Україна", - зазначив заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення, підполковник Андрій Грузінцев.

Також він додав, що ідея цієї акції з'явилася ще півроку назад. При створенні величезного прапора військовим допомагали волонтери з усієї Закарпатської області.

Надалі гірські штурмовики планують відправити рекордний прапор на свою малу батьківщину. Там його знову розгорнуть під час святкування Дня незалежності України.

"Подібні заходи об'єднують нашу країну та зміцнюють нашу віру в незалежну і процвітаючу Україну", - зазначив Андрій Грузінцев.

Днями ми також повідомляли про те, як під Києвом в поле створили найбільший в світі герб України.