RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Археологи розкопали в Єрусалимі незвичайну "кулінарну" знахідку, якій 2700 років: фото

У столиці Ізраїлю - Єрусалимі археологи розкопали скелет 2700-річної маленької свині, яку заборонено їсти іудеям за законами Кашрута. Останки цієї тварини припускають, що в меню в місті була свинина.

Про це повідомляє Аncient Оrigins.

Археологи досліджували будівлю, побудовану за часів Першого Храму, яке обвалилося в результаті невідомих обставин, забравши з собою життя порося. Фахівці зробили висновки, що заборона на поїдання свинини ігнорувалася деякими жителями.

"Схоже, що ця зчленована свиня може бути доказом того, що, хоча свинину в основному не вживали в їжу в Юдею та Єрусалимі, це не обов'язково було засновано на дуже суворому табу. Масштаби кулінарного споживання, заснованого на законах Кашрута в залізному віці, все ще залишаються предметом суперечок", - написали ізраїльські археологи, що виявили свинячі останки - Лідар Сапір-Хен, Джо Узіель і Орта Халаф для журналу Near East Archeology.

Фото: ancient-origins.net

Фахівці також знайшли скелети іншої худоби, зі слідами порізів та опіків, а ще тари для зберігання і каструлі. Свині становлять 2% від скелетів тварин, що розкопали дослідники.

Науквоці знайшли докази у вигляді коштовностей та іншої багатої атрибутики, що цей будинок належав не бідній сім'ї, які могли таємно їсти свиней.

Фото: Joe Uziel / Israel Antiquities Authority

Фото: Shai Halevi / Israel Antiquities Authority

Нагадаємо, у травні археологи в Єрусалимі наткнулися на дуже рідкісну монету, яку датували 2-м сторіччям нашої ери. Відкриття вже назвали "мрією" археологів - це четверта монета часів повстання Бар-Кохби.