RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Під посольством РФ встановили 150 українських прапорів - організатори розповіли про акцію

150 прапорів встановили активісти Аналітичного центру "Політика" біля Посольства Російської Федерації у Києві. Захід присвятили Дню державного прапора України.

"Ми хочемо підкреслити значення українського прапора, важливість українського прапора і найголовніше - ми хочемо вшанувати честь українського прапора тому що боротьба за незалежність триває і завтра коли ми будемо святкувати, ми повинні пам'ятати заради чого вмирали українці. вони вмирали заради сильної незалежної потужної держави Україна", - прокоментував акцію політолог, співорганізатор акції Микола Давидюк.

Кожен стяг символізує 100 українців, які загинули на Донбасі від російської агресії. Це нагадування Росії про те, що 15 тисяч наших громадян втратили життя на війні.

"Це меседж широкий в першу чергу від українського суспільства до Москви. Там зараз часто говорять, що ми один народ, браття, пишуть статті незрозумілі. Ми хочемо сказати ні, ми не браття з агресорами, ми пам'ятаємо, хто вбиває наших людей", - зазначив політичний експерт, співорганізатор акції Артем Бронжуков.

Біля стін посольства зібралися здебільшого молоді люди. Вони кажуть, прийшли під стіни російського представництва, щоб звернути увагу на значення для країни нашого прапора і посилити розуміння важливості повернення українського державного стягу на окуповані Крим і Донбас.

"Ми не забули про Крим. Не забули про Донбас. Ми повернемо обов'язково ці території. Ми пам'ятаємо кожного, кого втратили", - прокоментував для журналістів учасник акції.

"Сподіваюся, що такими кроками ми будемо постійно нагадувати не тільки нашим громадянам, але і Росії, що їхня агресія - це помилка, і вони повинні повернути території, які захопили", - виказав свою думку інший учасник акції.

Організатори акції кажуть, цифра 15 тисяч жертв війни - середнє значення різних досліджень. За оцінками ж ООН, на червень цього року на Сході України внаслідок воєнних дій загинули понад 13 тисяч українців.