В Україні не будуть пускати в кафе без ковід-щеплення: коли вступить в силу заборона

Згідно з постановою Кабміну, з 20 вересня в Україні вводять змінені правила карантину. В країні будуть діяти "жовтий" і "зелений" COVID-сертифікати, для власників яких встановлено ряд послаблень.

"Апостроф" розповідає коли і як це буде.

Станом на 15 вересня в Україні діє "зелений" рівень карантину. Таким чином, обмеження для невакцинованих українців почнуть діяти тільки з моменту переходу країни в "жовту" зону.

Однак і тоді, ті, у кого будуть COVID-сертифікати, зможуть вільно відвідувати громадські місця (кінотеатри, музеї, спортзали тощо) і масові заходи (концерти, фестивалі).

МОЗ прогнозує, що перехід України в "жовту" зону може відбутися протягом найближчого тижня за рішенням державної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Причина в тому, що в Україні кожен день фіксують все більшу кількість нових випадків коронавірусу та зростає кількість госпіталізацій.

Як повідомляв "Апостроф", в оновленій "карантинній" постанові змінюється підхід до обмежень в червоній і жовтій зонах. Це дасть можливість уникнути блокування економіки, закриття шкіл і дитсадків, зменшення ВВП і надходжень до бюджету.