RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

В Одесі дочка знайшла мати, яка поневірялася 21 рік: опубліковано зворушливе відео

В Одесі дочка через 21 рік знайшла свою матір, яка вважалася зниклою безвісти. Вона поневірялася на вулиці, працювала на ромів і пережила побиття. На щастя, вона повернеться додому, познайомиться з онуками та нарешті побачиться з сім'єю після довгої розлуки.

Про це повідомляє Українська служба інформації.

"Тетяна Присяжна - жительниця притулку для бездомних людей похилого віку. Вона 21 рік вважалася зниклою безвісти. Довгі роки провела на вулиці, жебракувала, працювала на ромів. Одного разу її побили та пограбували в переході. Жінка втратила пам'ять і не могла згадати, де її будинок. На такий шлях Тетяну Василівну поставила сімейна сварка", - йдеться в повідомленні.

Один з п'ятьох дітей Тетяни Василівни, єдиний син, отримав важкий опік правої руки. Тетяна вирішила допомогти синові за всяку ціну. Вона продала практично все, врятувала руку, але трапився скандал. Так вона вирішила піти з дому і залишити дорослих дітей.

"Він повів себе некоректно. І в мені цей біль накопичився, і я сказала - так я ж заради тебе залишилася в одних рваних трусах, заради тебе! І я пішла. В нікуди пішла. Від болю, від досади, пішла і все..." - згадує Тетяна Василівна.

Жінка працювала на ромів, просила хліб в переході. Там її побили. Сталася втрата пам'яті. Тетяна поневірялася, але останніми роками жила в притулку для бездомних людей похилого віку. Тут попрацювали з відновлення документів. У лічені дні дочка Яна зібралася і приїхала, щоб забрати матір.

"Хвилююся і не можу повірити, що мене шукали. Це не 21 день, не 21 годину. Це 21 рік. Невже не можна було знайти за цей час? Тому у мене виникає питання: навіщо я їм потрібна? В цей момент. Стара, немічна, беззуба, навіщо потрібна?" - каже Тетяна Василівна.

Дочці Яні теж було несолодко всі ці роки. Через два роки після відходу мами помер батько. Дівчина відразу почала шукати маму. У пошуках було прожито десять років. А потім надія майже згасла.

"Ніколи не повертався язик сказати, що моя мама померла, тому що це неправда. В ту епоху не було блогерів, не настільки було розвинене телебачення, яке могло знайти, і дуже швидко. Якби це сталося два-три роки тому, я б підняла такий галас, я знаю, що б я робила, але коли проходить рік за роком, ти дорослішаєш. Мені було 18 років, я дорослішала, я заходила на сайти. Кілька разів писала в "Жди меня" і не отримала жодної відповіді. Не було телефонів, з'явилися пізніше", - розповідає Яна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Китаї мати на весіллі сина впізнала в невістці зниклу доньку.