RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Ветерана, якого посадили в СІЗО, висунули кандидатом по округу в Черкасах

Ветеран полку "Азов" та керівник Черкаського Нацкорпусу Дмитро Кухарчук вирішив балотуватись на перевиборах до Верховної Ради по 197 округу на Черкащині. Про це стало відомо під час сьогоднішньої акції протесту проти репресій ветеранів війни з РФ під стінами Черкаської ОДА.

"В силу тих обставин, що Верховна Рада України сьогодні нагадує не парламентський орган, а збіговисько виконавців наказів Зеленського, Єрмака, а також в силу того, що до влади рветься відвертий сепаратист Войцехівський, я прийняв рішення боротися за мандат народного депутата України по 197-му округу", - зазначається в заяві Кухарчука, який нині перебуває в СІЗО за звинуваченнями в "хуліганських діях" на акції під Офісом президента 14 серпня цього року.

"Я, як бойовий побратим Дмитра Кухарчука, раніше я мав наміри йти на вибори по 197-му округу, але Дмитро Кухарчук має на це більше морального права. Він уособлює усіх в’язнів режиму Зеленського і я бажаю йому тільки перемоги", - заявив представник місцевого Нацкорпусу Ігор Зайчук після того, як зачитав листа ув’язненого.

У мітингу взяли участь різні громадсько-політичні сили, ветерани, волонтери та мешканці міста. Під час акції представники ветеранських організацій підписали своє звернення до Офісу президента кров’ю.