Від 30 тисяч і вище: скільки отримують українські військові на передовій на Донбасі

Українські військові, які знаходяться на лінії розмежування в зоні ООС, отримують значно більше грошей за свою службу, ніж їхні високопоставлені колеги в Києві. Різниця між доходами рядового на передовій зі столичним полковником може досягати навіть 12 тисяч гривень.

Про це повідомив в ефірі телеканалу "Дім" заступник міністра оборони Олександр Носов.

Так, за його словами, пересічний Український військовий в зоні бойових дій на Донбасі отримує більше 30 тисяч гривень. У той же час київським офіцерам платять приблизно від 20 тисяч гривень.

"Відповідно до наказу № 330 рядові солдати отримують понад 30 тияч гривень, що більше, ніж зарплата київського полковника. Якщо ж говорити про офіцерів, то вони отримують ще більші суми", - сказав заступник міністра.

Як повідомили порталу OBOZREVATEL джерела з ВСУ, кожен військовослужбовець на перших лініях фронту отримує по 12 тисяч гривень окладу. Крім цього їм доплачують по 17 тисяч гривень за те, що вони несуть свою службу на передовій. Також бійцям виплачують по 5 тисяч гривень премії. Всього виходить 32 тисячі гривень. Тим часом навіть полковники в Києві отримують від 20 до 29 тисяч гривень. Розмір їхніх доходів залежить, в тому числі, від посади і вислуги років.

Також Носов додав, що гроші українські військовослужбовці отримують вчасно.

"Оскільки проект бюджету на 2021 рік був направлений до Верховної Ради раніше, ніж був цей наказ, вийшов перекіс, але гроші у нас є", - запевнив заступник міністра.

За словами заступника міністра, зараз в Міністерстві оборони є 2 мільярди гривень. Вся ця сума буде спрямована на виплати українським військовослужбовцям. При цьому президент Володимир Зеленський і РНБО обіцяли, що на зарплати військовим з бюджету виділять ще 3,8 млрд гривень, сказав Носов.

Раніше ми також повідомляли про те, що ВСУ і МВС піднімуть зарплати.