RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Саміт Україна-ЄС: що Банкова може покласти в скарбничку досягнень

На саміті Україна-ЄС , який пройшов у Києві 12 жовтня, підписали ряд документів. У скарбничку важливих досягнень на саміті Україна-ЄС 2021 варто віднести і підписання договору про асоціацію України з європейською програмою фінансування досліджень та інновацій Horizon Europe і програмою Creative Europe.

Саміт Україна-ЄС: Відкрите небо - зараз, мільярди - потім

Крім того, на саміті заявили про допомогу у вигляді залучення мільярдних інвестицій в Україну. Правда, конкретних термінів не вказали...

За словами екс-міністра закордонних справ Костянтина Грищенка, підписані на саміті Україна-ЄС договору - це позитивна новина, хоча безумовно, що хотілося б і досягнення великих результатів.

"Мабуть, в першу чергу, дискусія ведеться навколо доступу до ринків, полегшення, розширення наших можливостей, збільшення квот, зменшення тарифів. Про це постійно йдуть переговори. Але компроміс є тим, що є реалістичним на даному етапі. І це ми і отримали. Це питання про єдиний авіаційний простір, щоправда, вже давно на порядку денному, але добре, що хоча б це було нарешті підписане. Це певний прорив, хоча ми його чекали занадто довго з багатьох причин", - зазначив в коментарі "Апострофу" Костянтин Грищенко.

За його словами, в цілому, на саміті були озвучені позитивні для України сигнали.

"Це і сигнали з інвестицій, і підтримка антиолігархічних зусиль нинішньої влади, що для багатьох критиків всередині країни було несподіванкою. Я думаю, що Банкова має бути задоволена", - вважає екс-міністр.

Нагадаємо, в про вівторок, 12 жовтня, в Києві пройшов XXIII саміт Україна-ЄС . У саміті взяли участь президент України Володимир Зеленський, президент Європейської ради Шарль Мішель і голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйден.