RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Наша армія - найцінніший скарб держави: Юлія Тимошенко опублікувала привітання із Днем захисників і захисниць України

Покрова Пресвятої Богородиці – особливий День в українському святковому пантеоні, День козацтва й День захисників і захисниць України.

Про це написала голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у привітанні.

"Були колись козаками, та більше не будем… Тії слави козацької повік не забудем", – журився Тарас Шевченко майже двісті років тому… Він з жалем, сумом та великою історичною ностальгією писав поему "Тарасова ніч", і вже й сам не вірив, що цю славу військову, козацьку бодай колись вдасться повернути…" – нагадала Юлія Тимошенко слова видатного українця.

Водночас вона зазначила, що сьогодні у країни є відважні люди, які своєю хоробрістю змогли поновити військову славу нації.

"Дякувати Богу, що сьогодні ми можемо відповісти: будемо, Тарасе! Бо є вже в Україні і доблесть, і звитяга. Є ті, хто поновив велику військову славу нації. Бо у лиху, тяжку і тривожну годину зродилася сила, яка піднялася на захист рідної Вітчизни. Кращі сини і дочки встали на захист України, і не дали їй згинути. Ця Сила – наші воїни, наші солдати, наші захисники і захисниці…" – додала голова "Батьківщини".

Юлія Тимошенко наголосила, що "наша армія – найбільший і найцінніший скарб держави, країни".

"Ті, кому можна вірити. Та, на кого можна покластися. Ті, хто тримає слова і робить велику й святу справу – боронить Україну від ворога!

Героям Слава! Слава Україні! Зі святом! З Покровою!" – підсумувала Юлія Тимошенко.