RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Буде соціальний вибух: в Україні почнуть пускати в транспорт тільки повністю вакцинованих

Дніпровська міськрада передала на затвердження до обласної комісії з техно-екологічної безпеки проект, який передбачає заборону на проїзд у громадському транспорті не вакцинованих українців.

Про це повідомляє gorod.dp.ua.

Враховуючи, що тисячі городян (що влаштували аншлаг у центрах вакцинації з переходом області до червоної зони) встигли отримати лише одне щеплення, можна прогнозувати соціальний вибух, пов'язаний із транспортним питанням у Дніпрі, каже спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради Іван Васючков.

Якщо ж людина надумає обдурити систему і проїхатися на підставі довідки про одну вакцину або взагалі без такої довідки, їй світить штраф у 17 тисяч гривень.

Васючков нагадав, що з минулого понеділка проїзд у міському транспорті дозволено лише на місцях для сидіння та у засобах індивідуального захисту. Він зауважив, що пасажири стали набагато свідомішими. Так, якщо на початку введення цих заходів перевіряльниками (а на маршрутах міста у пошуках порушників щодня працює 4-5 бригади) було виявлено 12 порушників без масок, то за останні шість днів – жодного.

Як розповідав "Апостроф", раніше з'явилися вражаючі фото пацієнтів з коронавірусом на ШВЛ з реанімації Центру легеневих хвороб в Ужгороді. За статистикою, з 10 таких хворих виживає лише один.