RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Як позбутися від натовпів і черг за ковід-щепленнями: доктор Комаровський назвав "рецепт"

У місцях, де людям роблять щеплення, мають бути передбачені можливості надання невідкладної допомоги у разі виникнення гострої алергічної реакції.

Про це заявив доктор Євген Комаровський в ефірі "Україна 24".

"Людину можна щепити будь-де - в автобусі, у трамваї, у ТЦ. Але в процесі вакцинації, особливо в умовах епідемії, повинні бути дотримані елементарні протиепідемічні норми. У ситуації, коли в розпал пандемії ми бачимо в замкненому приміщенні натовп народу, є неприпустимою", - наголосив лікар.

За його словами, є варіант, як можна зменшити цей натовп.

"У кожному місті є купа закритих закладів із закритими залами, де є проточно-витяжна вентиляція. Там має висіти датчик СО2, який повинен показувати менше 1500 ppm. Там має бути розмітка кожні 2 метри і мають бути люди, які контролюють соцдистанцію. Там має бути чітка запис, щоб люди не юрмилися.Якщо є можливість чекати на вулиці - нехай чекають на вулиці.Це ж не МОЗ має зробити.Саме мери міст мають зібрати надзвичайну комісію.Вона має знайти місця для додаткових центрів, волонтерів, які забезпечать порядок. Місця можна знайти у великих торгових центрах", – каже Комаровський.

Якщо проблеми з організацією - це дефект організаційних здібностей управління охорони здоров'я міста. За словами Комаровського, цих людей треба чи карати, чи давати їм конкретний протокол.

"Тому МОЗ має розробити цивілізовані зрозумілі правила та дати людям протокол, як це треба здійснювати", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні планують посилити відповідальність за підробку COVID-сертифікатів.