RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Намагався, ґвалтував і змушував співати радянські пісні: що відомо про звірства донецького ката

У вівторок, 9 листопада, в Києві був затриманий головний військовий злочинець донецької тюрми бойовиків "Ізоляція" Денис Куликівський.

Про це розповів журналіст Станіслав Асєєв телеканалу "Україна 24".

За словами Асєєва, який перебував у полоні з 2017 до 2019 року, Денис Куликовський до лютого 2018 року катував полонених електричним струмом, накручуючи дроти на геніталії.

Полонені зазнавали систематичного побиття і навіть насильства.

"Після катувань, які відбувалися в підвалах ізоляції, Куликівський вночі напивався, відкривав камери і в кращому випадку просто бив людей. У гіршому - там була окрема каста так званих" опущених "- він, фактично, міг наказати згвалтувати чоловіка. Ну і постійно користувався своїм становищем для того, щоб ґвалтувати жінок та водити їх на другий поверх ізоляції, повертаючи до ранку", - розповів журналіст.

Куликовський заглушував крики людей радянськими піснями, які співали інші в'язні.

Донецький кат, який деякий час був у Росії, вирішив повернутися на батьківщину. Авсеєв вірить, що Куликовський отримає заслужений термін.

"Він людина, у якої руки по лікоть в крові. Можливо, в Україні у нього буде величезний тюремний термін і я на це сподіваюся. Якщо його зажадає на обмін РФ - на нього чекає повільна і болісна смерть. Він пройде через ті ж речі, через які він проводив людей. Тому я навіть сумніваюся, що він погодиться на обмін", - розповів він.

Раніше "Апостроф" писав про те, що спливли факти про ката, який катував полонених у Донецьку.