Хвиля зміщується на свята: синоптик розповіла про різку зміну погоди на Новий рік

Кінець 2021 року буде досить морозним, а січень 2022 може стати найхолоднішим місяцем у прийдешньому 2022 році. При цьому цілком можливо, що снігу цієї зими буде рекордно мало через нестійкі та мінливі температури.

Про це розповіла в інтерв'ю виданню OBOZREVATEL завідувач відділу кліматичних досліджень та довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

За її словами, погода в грудні не відрізнятиметься стабільністю. Короткі періоди похолодань чергуються з потепліннями. Причому періоди цих температурних коливань продовжуватимуться буквально кілька днів.

Однак до кінця грудня Мартазінова спрогнозувала більш-менш стійке похолодання.

У січні очікуються найнижчі температури у 2022 році. Причому основна хвиля холоду, за словами вченої, очікується саме на січневі свята.

"Январь мені не подобається. В січні ми очікуємо найнижчі ті мператури за всю зиму. Хвиля холоду зміщується на свята. Вона триватиме більше тижня" - попередила вчена.

У цей період в Україні будуть сильні морози до -20 градусів за Цельсієм. Така погода буде упродовж усіх свят.

Але опадів при цьому не буде. Їх варто чекати вже у лютому. Останній місяць зими буде "затяжним, холодним і зі снігом".

Водночас вона закликала не сподіватися, що сніг лежатиме на землі весь час. Через коливання температури великого стійкого снігового покриву не буде.

Раніше ми також повідомляли про те, що синоптик попередив про "витівки" погоди в Україні.