RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

МОЗ ігнорує порушення в Одеському медуніверситеті, який може припинити роботу - ЗМІ

Одеський національний медичний університет може припинити роботу через борги за електрику та чисельні порушення норм пожежної безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на рішення суду.

6 червня в гуртожитку Одеського національного медичного університету сталася масштабна пожежа, в результаті якої один з студентів отримав опіки середньої тяжкості.

Події передували численні перевірки та суди. Втім ректор університету Валерій Запорожан до цього часу не виправив ситуацію та не виконав приписи ГУ ДСНС – заклад знову під загрозою пожежі та закриття.

Вимоги законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки ігноруються керівництвом закладу кілька років поспіль. Після однієї з пожеж працівники Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області провели кілька позапланових перевірок. За їх результатами винесено приписи про усунення майже 1000 порушень.

4 серпня 2020 Одеським окружним адміністративним судом було ухвалено рішення в адміністративній справі № 420/6766/19, яким задоволено позов ГУ ДСНС України в Одеській області та застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду до ОНМедУ – університет зобов’язали повністю зупинити експлуатацію об’єктів шляхом їх відключення від джерел електропостачання та обмеження до них доступу. Зробити це мали аж до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та у сфері цивільного захисту. Жоден з об’єктів ОНМедУ не зупинив експлуатацію, недоліки не були усунуті. А керівництво закладу продовжує ігнорувати правила пожежної безпеки.

Про бездіяльність у сфері техногенної безпеки свідчить і аналіз системи державних закупівель Prozorro – з січня 2021, коли до виконання обов’язків ректора приступив Запорожан, ОНМедУ майже не укладав договори, які б стосувалися забезпечення пожежної безпеки в університеті.

Тим часом 6 грудня суд почав розгляд справи щодо боргу університету за енергопостачання у розмірі 593 640, 21 грн.

Однак, не зважаючи на ці факти та повідомлення ЗМІ про корупцію керівництва університету й зокрема ректора ОНМедУ Запорожана, правоохоронні органи та профільні міністерства ігнорують ситуацію та не вживають жодних заходів аби виправити ситуацію та притягнути винуватців до відповідальності.