RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​Відкриваємо сезон: погода на зимових курортах України

На зимових курортах Карпат сніголавинна ситуація сприяє безпечному катанню на лижах та сноубордах. Рівень небезпеки на Чорногорському хребті - помірний. Уникати потрібно тільки крутих схилів, де недостатньо закріплений сніг, радять рятувальники.

Погоду на гірськолижних курортах оприлюднив Sinoptik.ua.

Драгобрат

На найвисокогірнішому українському курорті Драгобрат - хмарно, сніжить майже щодня. Сонце прогнозують тільки у четвер та на вихідних. Денна температура коливається в таких межах: -4...+4 °С вдень. Вночі холодніше - 5-7 градусів нижче нуля. Весь тиждень буде безвітряно, а до 10 грудня швидкість вітру буде 8–10 м/с. Сніговий покрив наразі висотою близько 50 см, однак цифра весь час змінюється на тлі нестабільної погоди.

Буковель

На гірськолижному курорті Буковель цього тижня буде хмарно, проясниться лише 9-го і 11 грудня. В інші дні можливий невеликий сніг, під кінець тижня прогнозують сніг із дощем. Температура становитиме від мінус 2 до до плюс 2, вночі - 9 градусів морозу. Швидкість вітру - 15–16 м/с. Там сніг рівномірний, адже його замінюють штучним.

Славське

Сніговий покрив гірськолижного курорту у Славському поки невеликий — близько 15 см, адже сам курорт значно нижчий від інших. Там середня температура повітря становить: -1...+5 °С вдень, вночі - 3-4 °С морозу. Також переважно хмарно, бувають незначні прояснення, можливий невеликий сніг з дощем.

За даними Sinoptik.ua, загалом погода у Карпатах ще недостатньо стабільна, сніговий покрив також не досяг свого піку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні у ніч на 19 грудня, у свято святого Миколая, очікується суттєвий снігопад. Сніжитиме на західній частині країни.