RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Батьків просять купити воду: школи Києва облаштовують підвали на випадок наступу РФ

У батьківських чатах різних столичних шкіл почали з’являтися тривожні повідомлення із проханням від керівництва закладів купити питної води у бутлях для шкільних підвалів. Такі дії зумовлені забезпеченням водою дітей під час евакуації, у випадку нападу РФ.

Про це повідомляється на сайті Bigkyiv.

Реакції батьків на такі прохання різні: дехто жартує, хтось панікує, деякі батьки не вірять у серйозність ситуації, а інші обурюються, чому воду мають купувати вони, а не адміністрації шкіл.

Інформація, що потрохи набуває загального розголосу, свідчить про те, що школам, як і іншим місцям подвійного призначення, уже дали вказівку “згори” про підготовку приміщень.

Місця подвійного призначення - це наземні або підземні споруди, що можуть бути використані за основним функціональним призначенням і для захисту населення (підвали, підземні паркінги, станції метро, тощо). У таких приміщеннях люди можуть перебувати близько 2-3 годин без шкоди для здоров'я.

Учителів закликають готувати дітей до можливих подій, аби потім це не стало шоком і не спричинило паніки. Необхідно докладно пояснити, що робити у разі повітряної тривоги, де (окрім шкільного підвалу) можна укритися. Варто також розповісти дітям, як діяти, якщо сигнал тривоги застав поза домом. Адже по сигналу увесь транспорт зупиниться, а у людей буде 20 хвилин, аби знайти укриття.

Раніше ми писали, де у Києві обладнано бомбосховища та де знайти інформацію про них.