RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Нацкорпус запропонував штрафувати за "пропаганду ЛГБТ" в рекламі та освітніх програмах

Національний Корпус разом з колективом експертів та науковців розробив та презентував у Києві проект закону, спрямованого "на захист дітей та підлітків від пропаганди ЛГБТ".

Про це йдеться на сайті Національного корпусу.

Законопроект передбачає штрафи за поширення такого роду матеріалів через рекламу та в освітніх програмах.

Відслідковування на предмет "пропаганди" автори документу пропонують покласти на Національну поліцію України.

"Важливо розуміти, що в цьому законопроекті мова йде не про те, щоб утискати меншини або чиїсь права. Мова йде про те, щоб захистити дітей, захистити можливість здорового розвитку дітей, захистити родину і майбутнє наступних поколінь українців", - заявив під час презентації закону керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін.

За його словами, у Верховній Раді вже зареєстровано подібну ініціативу групою народних депутатів, однак законопроект Нацкорпусу має деякі аспекти, яких не вистачає у депутатському проекті закону.

"Ми пропонуємо з точки зору конструктивності не реєструвати два законопроекти поки що, а на базі вже зареєстрованого (законопроекту) додати ті аспекти, яких не вистачає, але вони є в нашому законопроекті, і рухати цей процес спільно", - сказав Жорін.

Презентація відбулась в рамках круглого столу на тему: "Захист здорового розвитку дітей: законодавче регулювання", який пройшов за ініціативи представників Інституту національного розвитку та Асоціації сексологів України.