RU  UA  EN

Субота, 6 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

6 липня

Всі новини

Наказ про військовий облік жінок - це піар і хайп - Максим Жорін

Наказ щодо обов'язкового військового обліку для жінок має на меті не посилення обороноздатності держави, а відволікання уваги від реальних проблем.

Таку думку висловив керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін у ефірі "Апостроф TV".

"Хтось просто намагається перенести акценти для того, щоб розмовляли, обговорювали ту ситуацію, яку нам сьогодні дали (військовий облік для жінок). Тобто питання, знову ж таки, піар-технологій, хайпу", - вважає Жорін.

На його думку, подібні кроки вимагають попередньої підготовки, в тому числі матеріальної та кадрової.

"Якщо ми хочемо брати приклад з країни Ізраїль, то ми маємо розуміти, що ця країна досить послідовно та системно працювала, а не перед Новим роком вигадала такий собі інфопривід. Для того, щоб говорити про облік та його запроваджувати, треба було насправді підготувати матеріальну базу, треба було підготувати юридичну базу під це, треба підготувати кадри які є зараз у війську, яким працювати з цим обліком. Але всього цього не відбулося, ми лише отримали новину, яка вибухнула на всіх ресурсах, про те, що будуть набирати жінок", - сказав Жорін.

Як відомо, 17 грудня Міноборони видало наказ про розширення списку професій для жінок, які мають стати на військовий облік.