RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"Сидіти в холоді та темряві мало кому хочеться": експерт розповів, чому українці виходять на акції протесту проти МВФ

Дедалі більше українців виходять на акції протесту проти соціальної політики влади, яка, на їхню думку, курується міжнародними структурами та "спрямована на знищення країни під виглядом реформ".

Про це заявив економічний експерт Юрій Гаврилечко, коментуючи акцію протесту проти політики МВФ в Україні, що відбулася у вівторок у Києві.

"Вже вдруге за місяць вийшли на протест українці, які не тільки бачать, а й уже добре відчули на собі всі принади економічної політики влади. Економічної політики, спрямованої на знищення країни під соусом виконання рекомендацій різноманітних міжнародних структур", - написав експерт.

Він наголосив на збільшенні кількості учасників протестних акцій.

"Якщо пару тижнів тому на протест вийшло до п'яти тисяч людей, то зараз кількість протестуючих подвоїлася! Зима, знаєте, вносить свої корективи. І сидіти в холоді та темряві мало кому хочеться. А саме таку ситуацію і організовує уряд, проводячи реформи та слідуючи рекомендаціям з-за кордону...", - написав він.

У вівторок, 28 грудня, під Офісом президента пройшла вже друга масова акція протесту з вимогою до влади розпочати реальну деоолігархізацію та припинити співпрацю з МВФ.

Учасники акції заявляли, що влада не виконала передвиборчих обіцянок, зокрема, не змогла забезпечити нову якість політики та гідне життя для кожного українця. Вони вважають, що за 2,5 роки Україна "під керівництвом Міжнародного валютного фонду остаточно потрапила до капкану олігархів".

Активісти символічно "повісили" фігуру директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард та "розстріляли" муляж, схожий на бізнесмена Джорджа Сороса.

Також протестувальники висунули низку вимог до президента Володимира Зеленського та влади: закликали запровадити мораторій на підвищення комунальних тарифів, припинити продаж стратегічно важливих об'єктів економіки, розкрити утримання кредитних угод з МВФ та іншими міжнародними фінансовими організаціями, які, на думку протестувальників, "являють пряму загрозу існуванню держави та втягують країну в нову кабалу".

16 грудня у Києві відбувся аналогічний мітинг, на якому протестували проти співпраці України з МВФ. Мітингувальники тоді вийшли під Кабмін і Верхову Раду, заявляючи, що під тиском Фонду влада приймає антисоціальні закони, які "знищають робочі місця та мале підприємництво, роблять нестерпним життя незаможних та пенсіонерів".