RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Кому загрожує відключення від газопостачання: у "Нафтогазі" назвали причину

За певних умов українців можуть відключити від газопостачання.

Про це повідомили на сайті "Нафтогазу".

Насамперед, слід пам'ятати, що споживачі, які користуються послугами постачальника останньої надії (ПОН), мають стати клієнтом тієї чи іншої газопостачальної компанії протягом двох місяців.

"Якщо ви не встигнете підключитися до нового постачальника терміном до 60 днів, газопостачання буде припинено", - попереджають на сайті "Нафтогазу".

Дані на сайті "Нафтогазу" говорять про те, що як ПОН він обслуговує домоволодіння в Донецькій, Херсонській, Полтавській, Одеській та Луганській областях, місті Кременець Тернопільської області, Мелітополі та Мелітопольському районі Запорізької області, Коростишеві та Коростишівському районі Житомирської області, а також місті Шепетівка Хмельницької області.

Постачальник останньої надії – це компанія, яка зобов'язана постачати газ домогосподарство протягом 60 днів, якщо воно з якихось причин, залишилося взагалі без постачальника.

За даними Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, постачальник "останньої надії" (ПОН) забезпечує природним газом понад 347 тис. побутових споживачів у різних регіонах України.

В Україні роль ПОН бере на себе Нафтогаз.

Раніше ми також повідомляли про те, що деякий час тому в "Нафтогазі" розповіли про проблеми з постачальниками газу.