RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Можуть закрити школи та ввести інші обмеження: на Прикарпатті зростає захворюваність на коронавірус.

У Карпатах стрімко зростає захворюваність на коронавірус. Місцева влада може запровадити додаткові карантинні обмеження до повторного закриття шкіл. Таку можливість обговорювали під час засідання Регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Про це повідомила у Facebook голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

Так, у ході засідання комісії було прийнято рішення про вжиття заходів щодо впровадження посиленого контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Зараз рівень захворюваності на коронавірус в Івано-Франківській області становить 9816,19 осіб на 100 тисяч населення. Протягом останніх двох тижнів у регіоні спостерігається постійне зростання захворюваності. За останній тиждень було зафіксовано 5097 випадків інфікування порівняно з 1429, що були зареєстровані тижнем пізніше. Захворюваність зросла у 3,5 рази. При цьому серед дітей вона зросла у 4,5 рази.

Вище 50% зростання захворюваності порівняно з попереднім тижнем у 54 територіальних громадах, з них кількість позитивних випадків перевищує 70 випадків за тиждень у 21 територіальній громаді.

У разі подальшого збільшення рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання серед дітей дошкільного віку та учнів шкіл буде прийнято рішення про зупинення навчально-виховного процесу.

Також буде обмежено проведення розважальних заходів, громадських подій, діяльність громадського харчування.

Раніше ми також повідомляли про те, що Омікрон зафіксовано ще в одній області України.