RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Скандал у ФБУ: Продивуса звинувачують у фальсифікаціях та любові до "руского міра"

Президент Федерації боксу України Володимир Продивус довів ситуацію всередині федерації до "критичної точки".

Про це написав у Telegram-каналі керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін.

"14 обласних федерацій бойкотували його переобрання на посаду та вважають Продивуса нелегітимним президентом. Головна вимога зараз - дати провести чесні вибори", - повідомив Жорін.

На звітно-виборчій конференції 17 грудня, що переобрала Володимира Продивуса головою Федерації боксу України, не були представлені делегати від 14 обласних федерацій. З такою заявою виступила ініціативна група, яка відмовляється визнавати результати виборів та вимагає проведення повторного переобрання.

До ФБУ входять 24 організації, при цьому кворум складає 17 голосів. Тому за відсутності представництва 14 областей обрання Продивуса не могло мати кворуму, є нелегітимним та не має правових наслідків - запевняють учасники бойкоту.

Серед претензій, що висувають Продивусу - не лише фальсифікація виборів, але й корупція у спорті та любов до "руского міра". Як відомо, Продивус є екснардепом від Партії регіонів та одним з тих, що підтримав "диктаторські закони" 16 січня та неодноразово виступав з проросійськими позиціями.