RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Протести ФОПів мають характер "схемно-хороводних" ігор - політичний експерт

В урядовому кварталі столиці проходить акція "SaveФОП", вимоги ті самі, що були озвучені на аналогічних протестах у регіонах: повернення до спрощеної системи оподаткування, скасування використання РРО фізособами-підприємцями. Попри задуми організаторів та спонсорів, протести не стали масовими – свою роль відіграло відчуття, що акція має замовний характер.

Про це повідомляють "Українські новини" із посиланням на блог політичного аналітика Яніни Соколовської.

Вона вважає, що "схемно-хороводні" протести не змогли сколихнути країну проти законодавства, яке фактично рятує країну від банкрутства.

"Коли Данило Гетьманцев, голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, ініціював фіскалізацію ФОПів, він, по-перше, розумів, що без протестів не обійдеться, по-друге, знав, що немає іншого способу переривання схем уникнення податків І те, що протести, як їх не спонсорують, не можуть розгорітися до рівня Майдану, свідчить: у "тіньовиків" широкої електоральної бази немає. Швидше вона є у тих, хто вважає, що податки треба платити, а несплату вважати кримінальним злочином, як у США", - упевнена Соколовська.

На думку експерта, українське суспільство, яке змінило вектор у бік західних цінностей, починає приходити до усвідомлення того, що ухиляння від податків - тяжкий злочин, який вбиває економіку та державу в цілому, і можливо тому понад 300 тисяч касових апаратів українські підприємці поставили і продовжують спокійно працювати. І ці цифри постійно зростають.

"Цивілізовані правила ведення бізнесу потрібні країні. Як мінімум для того, щоб великий бізнес не обкрадав її, прикидаючись набором ФОПів, і не створював тіньові галузі, які з'їдають державу живцем", - впевнена Яніна Соколовська.