Перші натяки на весну: українцям пообіцяли різке потепління

В Україні спостерігається різке потепління. Майже на всій території країни буде відносно сонячно і без опадів, а стовпчики термометрів вдень підніматимуться до плюсових значень.

Про це свідчать дані на сайті Українського гідрометеорологічного центру.

Так, різке підвищення температури повітря очікується на 29 січня. В окремих місцях країни вдень повітря прогріватиметься аж до 5 градусів тепла. Така температура спостерігатиметься в Одесі, Миколаєві та в Криму. У Херсоні очікується приблизно від 0 до 2 градусів за Цельсієм.

При цьому на заході, у центрі та на півдні України у цей день буде переважно сонячно. Опади у вигляді мокрого снігу спостерігатимуться лише вночі. Вдень якщо й буде щось, то незначне.

По всій території України добовий діапазон температур буде в межах від -1 до +1 градуса. На сході та Півночі країни йтиме мокрий сніг і вдень, і вночі.

Такі зміни в погодних умовах досить незвичайні, враховуючи те, що сьогодні, 27 січня, на всій території України спостерігаються відчутні морози. У східних регіонах - до -12 градусів. Лише в деяких місцях вдень повітря прогрівається до точки замерзання або кількох градусів тепла. Все це супроводжується мокрим снігом та поривами вітру зі швидкістю від 7 до 12 м/с.

Раніше ми повідомляли, що синоптики уточнили прогноз на 27 січня.