RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

П'яті вибори в Могилянці через пошкодження скриньок для голосування можуть не визнати - експерт

Після того, як під час виборів ректора Києво-Могилянської академії були пошкоджені скриньки, результати голосування можуть бути не визнані.

Про це повідомив голова Офісу Української асоціації студентів (UAS) Володимир Ксенич у Facebook.

За його словами, наразі є три варіанти, що буде з виборами в НаУКМА після спроб зриву. Перший - викрадені та зіпсовані бюлетені визнають недійсними та рахуватимуть з того що є, і за такого сценарію існує ризики, що МОН не визнає переможця.

"2) другий тур виборів буде проведено ще раз рішенням оргкомітету (оптимістичний варіант для НаУКМА)

3) Могилянку очікуватимуть шості вибори, бо ці не визнають такими, що відбулися (найгірший з можливих варіантів)", - додав він.

За повідомленням кандидата на виборах ректора НаУКМА Сергія Квіта під час голосування зникла одна зі скриньок. Інша, судячи з опублікованих ним фото, була пошкоджена зеленкою. Зіпсовані частково були й самі бюлетені.

Через деякий час скриньку знайшли. Але хто та де саме - не відомо. Після того, як її повернули на місце Квіт продовжував закликати виборців йти на дільниці.

Студенти НаУКМА у телеграм-каналі "Вибори президента КМА" підсумок голосування ставлять під сумнів, адже не виключають, що у зниклу скриньку могли вкинути бюлетені за когось з кандидатів.

Як відомо, у першому турі виборів Квіт переміг свого опонента Олександру Гуменну, але дуже з мінімальним відривом - буквально у 30 голосів. А у другому турі ще й знизилася явка голосуючих. Тобто існував ризик не добрати Квіту потрібної кількості голосів.

НаУКМА намагалася обрали ректора чотири рази. 27 січня було п'яте голосування.