RU  UA  EN

Середа, 2 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

2 жовтня

Всі новини

У системі охорони здоров'я відбудуться важливі зміни: куди та скільки піде грошей

9 лютого, у середу, відбулось засідання уряду, де було ухвалено важливі рішення щодо сфери охорони здоров'я.

Про зміни розповів голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Зміни в єПідтримці

Вакциновані люди віком від 60 років та з інвалідністю (I та II групи) можуть витратити 1000 грн, яку отримали за програмою єПідтримка, на придбання лікарських засобів. З 14 березня українці, що щепились бустерною дозою, зможуть отримати 500 грн.

Реабілітаційну складову включили до eHealth

Інформацію про людей, які проходять реабілітацію, внесуть до eHealth. Медичну карту пацієнта з паперового носія перенесуть до електронного. Також розпочнеться моніторинг якості надання послуг з реабілітації.

Дозвіл на використання Meddata

Тепер медзаклади зможуть використовувати інформаційно-аналітичну систему MedData, призначену для аналізу наявності залишків медпрепаратів та потреби у лікарських засобах та медвиробах.

Фінансування програми протидії туберкульозу збільшено

Додатково до фінансування, передбаченого держбюджетом, уряд виділив 13,7 млн грн. Ці кошти спрямують на медичні послуги та психосоціальний супровід орієнтовно 1,5 тис пацієнтів із туберкульозом.

Додатково профінансовано закупівлю обладнання у ЦГЗ

Майже 500 млн грн виділено на придбання лабораторного обладнання для мережі центрів контролю та профілактики хвороб. Додаткові кошти потрібні для підвищення спроможності лабораторій реагувати на виклики пандемії коронавірусу.

Встановлення компенсації за тяжкі наслідки після вакцинації від СOVID-19

Минулого року Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким Уряд має визначити компенсацію за можливу шкоду, пов’язану із наслідками застосування вакцин від коронавірусу. Кабмін встановив, що у разі настання інвалідності, спричиненої вакцинацією, постраждалий зможе отримати компенсацію від 300 до 400 прожиткових мінімумів (744 тис грн – 992 тис грн). У разі, якщо вакцинація спричинила летальні наслідки, родина отримає кошти у розмірі 750 прожиткових мінімумів (1,8 млн грн).

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що людям з інвалідністю та віком від 60 років дозволять витратити гроші за вакцинацію на оплату комунальних послуг та ліків.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: