RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

Дружина та син "зникли" з декларації: стало відомо, як ректор КПІ Згуровський приховує статки

Дружина ректора "Київського політехнічного інституту" Михайла Згуровського Тетяна Померанцева, що має громадянство США зникла з декларацій про доходи освітянина. У 2018 році він її вказував, а вже в останній декларації про доходи за 2020 рік - "загубив".

Про це свідчать дані порталу НАЗК.

Замість дружини, у 2020 році Згуровський задекларував доньку Віолетту, яка раніше в його деклараціях не згадувалася. Свого сина Олександра, ректор КПІ в деклараціях також не відображає, як і низку оформлених на нього об’єктів нерухомості у США.

"Згідно з даними двох публічних реєстрів, 5 травня 2016 Михайло та Олександр Згуровські продали дві сусідні земельні ділянки в окрузі Ескондідо у Каліфорнії за 500 тисяч дол. 31 травня того ж року родина Згуровських продала сусідній з ділянками будинок на 300 квадратних метрів квадратних вже за 840 тисяч доларів. У жовтні 2017 син ректора Олександр Згуровський продав у сусідньому окрузі штату Каліфорнія – Лейксайд – будинок вже майже на 400 кв метрів, більше ніж за 650 тисяч дол. Сумарна вартість проданих об'єктів лише у штаті Каліфорнія продовж 2016-2017 – майже 2 млн доларів", - йдеться в матеріалах Центру розслідувань України 24 каналу.

Також підкреслюється, що всі ці кошти не були відображені в офіційних статках ректора.

Дружина Згуровського, за даними з американських реєстрів, у 2018 стала власницею будинку на узбережжі Атлантичного океану у місті Палм Кост (штат Флорида, США) вартістю $156 тис. Його у декларації ректора теж немає й досі.

У НАЗК обіцяли перевірити іноземні та незадекларовані статки Згуровського, однак з плином трьох років результати так і не були оприлюднені. А з самого сайту НАЗК видалили новину про старт перевірки декларацій Згуровського.

Як повідомлялося раніше, Згуровський приховав у своїх деклараціях спільний з сином будівельний бізнес у Чорногорії.

Наприкінці 2019 ДБР відкрило проти Згуровського кримінальне провадження через будівництво житлового комплексу "Генезис" на землях КПІ. Його результати поки не відомі.